Direct naar de inhoud.

iederz

Nieuwbouw

Onlangs hebben we een indrukwekkend project afgerond in Groningen: een nieuwe, centrale sociale werkplaats voor iederz. Dit initiatief heeft de verspreide organisatie, voorheen gehuisvest in vijf verouderde locaties, verenigd op één enkele, moderne locatie. Door nauwe samenwerking met De Unie Architecten en diverse partnerts, heeft Verbidak de dakbedekking van iederz centraliseert, waarbij de focus lag op een hoge mate van duurzaamheid in de bouw.

Opdrachtgever
Bam Bouw en Techniek BV regio Noord
Locatie
Groningen
Dakoppervlak
7837 m2

Energielabel A+++++

Een van de meest opvallende prestaties van dit project is het bereiken van het energielabel A+++++, een bewijs van de inzet voor duurzaamheid. Dit is mogelijk gemaakt door hoge isolatiewaardes, het gebruik van zonnepanelen, warmtepompen, een efficiënt ventilatiesysteem, en energiezuinige verlichting. Deze elementen dragen bij aan een aanzienlijke vermindering van de energiebehoefte van het gebouw, waarmee Verbidak en de gemeente Groningen hun toewijding aan milieubescherming tonen.

Bovendien heeft dit project de SROI score verdubbeld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te betrekken bij de bouw, naast de inzet van toeleveranciers, stagiaires, en leerlingen. Dit versterkt de sociale impact van het project, waarbij iederz niet alleen als gebruiker maar ook als producent van componenten betrokken is.

De succesvolle afronding van dit project is een getuigenis van de uitmuntende samenwerking tussen Verbidak, iederz, de gemeente Groningen, en alle betrokken partners, met een tevredenheidsscore van meer dan 8 als resultaat. Deze score weerspiegelt de gedeelde visie op kwaliteit, duurzaamheid, en de gezamenlijke inzet voor een geslaagd project.

Dit project staat niet alleen als een technisch hoogtepunt maar ook als een model voor hoe bouwprojecten kunnen bijdragen aan sociale en milieudoelstellingen.

*Foto’s zijn gemaakt door: Egbert de Boer

Het was erg prettig samenwerken met Verbidak. We werden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Zo stond niemand voor onverwachte verrassingen.

Geralt Nieuwenhuis, Operationeel Manager

Neem direct contact op met onze dakspecialisten

Contact opnemen

Nieuwbouwprojecten waar we trots op zijn

Bekijk ook andere onze projecten Nieuwbouw Renovatie
Online lekkage melden
Lekkage melden