Direct naar de inhoud.

De Tirrel

Nieuwbouw

Een toekomstbestendig, geïsoleerd en duurzaam dak? Geen probleem! Wij verzorgden de dakbedekking van het nieuwe pand van De Tirrel in Winsum.

Opdrachtgever
Rottinghuis Aannemingsbedrijf
Locatie
Winsum
Dakoppervlak
10.500 m²

vanuit een behoefte om zowel schoolgebouwen, als de sporthal en de ouderenzorgorganisatie te vernieuwen, is er rond 2014 gekozen om hier gezamenlijk mee bezig te gaan. Deze gedachte heeft na een intensieve voorbereiding gestalte gekregen. Het leidend motief in dit project werd Jij doet ertoe!, waarbij de kernwoorden Ontmoeten-Verbinden-Verrijken zijn.

Het gebouw de Tirrel faciliteert door haar vorm, op een passieve wijze de visie van de Tirrel: elkaar ontmoeten, komen tot verbinding en daardoor verrijking realiseren.

In de naam ‘de Tirrel’ is kort en bondig de bedoeling van de nieuwbouw verwoord. Een levendige plek in de wijk en een gebouw waar iedereen altijd voor verschillende activiteiten terecht kan. . De naam die eind 2016 door de Winsumers is gekozen, is een Gronings woord en staat voor ‘slim levende’, oftewel erg levendig.

Een toekomstbestendig dak

Onderwijs, kinderopvang en (ouderen)zorg. De Tirrel biedt onderdak aan verschillende scholen en organisaties. Om het pand toekomstbestendig te maken hebben we het eerst geïsoleerd met een PIR isolatielaag. De onderlaag bestaat uit een gebitumineerde polyestermat, een sterk materiaal wat ongevoelig is voor vocht.

De toplaag is van Derbigum SP 4mm. De Derbigum toplaag is waterdicht, heeft een levensduur van minstens 40 jaar en is 100% recyclebaar.

Het was erg prettig samenwerken met Verbidak. We werden tijdig geïnformeerd over de werkzaamheden. Zo stond niemand voor onverwachte verrassingen.

Geralt Nieuwenhuis, Operationeel Manager

Neem direct contact op met onze dakspecialisten

Contact opnemen

Nieuwbouwprojecten waar we trots op zijn

Bekijk ook andere onze projecten Nieuwbouw Renovatie
Online lekkage melden
Lekkage melden